Expo Programma

RDM-Campus


- Toegang tot alle lezingen
- Gratis vervoer per Aqualiner tussen M4H gebied en de RDM-Campus

6 November 2014:
Baai 2

10:00 - 10:30
Workshop
Gabrielle Hoogendoorn
Adviseur ondernemersondersteuning
KvK innovatiecarrousel
"keteninnovatie en ketensamenwerking"

10:45 - 11:15
Workshop
Ruud Mannaart
Adviseur ondernemersondersteuning
KvK innovatiecarrousel
Ondernemerskansen met Big data

11:30 - 12:00
Workshop
Linda van der Windt
Adviseur ondernemersondersteuning
KvK innovatiecarrousel
Ondernemerskansen met 3d printen

7 November 2014:
Baai 2

10:00 - 10:30
Workshop
Stefan Morsink
Adviseur ondernemersondersteuning
KvK innovatiecarrousel
"Business innovatie"

10:45 - 11:15
Workshop
Jacob van der Vis
Adviseur ondernemersondersteuning
KvK innovatiecarrousel
"Internet of things"

11:30 - 12:00
Workshop
Martin Luijendijk
Adviseur ondernemersondersteuning
KvK innovatiecarrousel
"Reshoring, produceren in Nederland of in het buitenland?"

13:00 - 13:30
Lezing
Rob Hagens/Zadkine Albeda
Vivalib evolutief bouwen

Inschrijven

Xperience:

exposanten


AKD Advocaten en Notarissen

Transmare Group B.V.

Bosch Security Projects

Bosch Security Projects profileert zich met een aantal co-creators als professionele systeemintegrator tijdens de Xperience-expo. Bosch Security Projects creëert hier een virtuele meldkamer, die ondersteund door moderne (video)applicaties, een diversiteit aan meldingen, incidenten en alarmen kan afhandelen. Een aantal actuele product-marktcombinaties op het gebied van Crisismanagement, early warning perimeterdetectie, early warning temperature detection en videosurveillance ondersteunen deze virtuele meldkamer.

Better Future Factory

Dutch Innovision Group

The Archimedes

De Archimedes zal dit jaar aanwezig zijn op de 3rd rev xperience expo om de revolutionaire Liam te presenteren. Het team verwelkomd u graag om de Liam in het echt te bekijken, evenals het eerste prototype van de autarkische lantaarnpaal welke uitgerust is met een Liam UWT mini en zonnepanelen. U kunt met al uw vragen terecht bij de teamleden die op de expo aanwezig zijn. Zij zullen u voorzien van informatie in woord, geschrift en beeld. Met een videopresentatie laten wij u zien hoe de Liam tot stand is gekomen, wat hij kan, waar hij voor staat en wie de mensen achter de Archimedes zijn. Altijd al een Liam in het echt willen zien en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vergeet dan zeker niet onze stand te bezoeken.

RDM Makerspace

TU Delft, Robotics en Bouwen

Media College Rotterdam

Grafisch Lyceum Rotterdam

Oculus rift
In onze stand in de RDM Campus demonstreert Jeroen den Dunnen, innovator op het GLR, op donderdag 6 en vrijdag 7 november de oculus rift: een virtual reality-bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld, ontwikkeld voor gamers. Het toestel meet de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. Dit zorgt er voor dat de speler zich meer ondergedompeld voelt in de virtuele wereld.

3D-videomapping
Op zaterdag 8 november geven docenten Ian Cassels en Rutger Verspeek een demo 3D-Videomapping in onze stand. 'We gaan een vervolg maken op onze eerste versie 3D-videomapping, dit keer met nog meer en nog grotere blokken', aldus Ian. 'De audiosporen zijn gemaakt door een goede vriend van ons, de animaties hebben we gemaakt in Cinema4D. Tijdens de demo sturen we de blokken aan met Touchdesigner, Kinect, MIDI en Ableton. Alles realtime.'

Kamer van Koophandel

RDM-Campus

Gemeente Capelle aan den IJssel

In de gemeente Capelle aan den IJssel is ruimte voor schone maakindustrie. Op Rivium Businesspark Rotterdam, een modern business park met de nodige voorzieningen en prima met de auto alsook het OV te bereiken, is per direct 90.000 m2 aan moderne kantoor en bedrijfsruimte beschikbaar. In het bedrijvenpark Fascinatio is zelfs nog 50.000 m2 grond beschikbaar om naar eigen inzicht en wensen een nieuw pand te realiseren.

Stadslab Rotterdam

Willem de Kooning Academie

Albeda College - Zadkine

Word jij een held van techniek? Kies voor een technische opleiding bij Albeda College of Zadkine!

Met meer dan 70 verschillende opleidingen in 16 verschillende richtingen binnen de techniek is er meer dan genoeg keus om jouw opleiding te vinden. Van metaalbewerker tot commercieel technicus, van procesoperator tot specialist in de elektrotechniek. Of je nou vijf dagen naar school wilt gaan of juist school en werken wilt combineren, het kan beide. Met een niveau 2, 3 of 4 opleiding in de techniek kun je na je studie aan de slag bij verschillende interessante werkgevers. Ben je nog niet uitgestudeerd? Volg dan tijdens je opleiding één van onze hbo programma’s.|

Wil jij meer weten over onze opleidingen? Bezoek onze stand of kom je oriënteren tijdens onze opendagen of info dagen, kijk voor meer informatie, interviews met studenten en filmpjes op www.deheldenvantechniek.nl

3D Project

3D-Project is een door innovatie gedreven “kennis en kunde” partij. Met kennis van ontwerpen , ontwikkelen, reverse engineering en 3D scannen maar bovenal van 3D ‘printen’ met verschillende materialen en technieken.
Door onze opgebouwde ervaring op het gebied van kunstzinnige, technische- en medische toepassingen zijn wij niet alleen een volwaardige 3D printservice maar treden wij ook op als sparringpartner bij complexe vraagstukken.

Het creatief denken vanuit een laagdrempelige benadering, samen met kennis van beschikbare technieken, maakt ons een ideale partner voor mensen met kleine of grote ideeën. Wij dagen iedereen uit om met samen met ons geheel vrijblijvend uw idee te bespreken en gezamenlijk te zoeken naar een 3d printbare oplossing.

Leap 3D

Specialist in 3D laserscanning en fotogrammetrie.

Services:
- Indoor Mapping (digitaal 3D inmeten van gebouwen)
- Industrial Mapping (digitaal 3D inmeten van fabrieken)
- Verkoop van hard- en software: laserscanners en bijbehorende software voor een optimale oplossing

Aerialtronics

Bekijk de nieuwste drones!

Stichting Platform Digital Manufacturing

De Rotterdamse samenleving is een exponent van de 2e Industriële Revolutie. De transitie van de 2e naar de 3e Industriële Revolutie biedt de Rotterdamse samenleving kansen om ook de volgende generaties Rotterdammers vooruitzicht te bieden op welvaart en welzijn.

Spark design & innovation

Spark design & innovation is een ontwerpbureau, gevestigd in Rotterdam en Recife (Brazilië). Met ons team bedienen we klanten over de hele wereld. Sparkers zijn getalenteerde professionals met een passie voor innovatie en design. We ontwikkelen samen met onze klanten betekenisvolle en prijswinnende producten, sinds 1992. Wij worden enthousiast van een goede samenwerking. We krijgen energie van uitdagende problemen. Onze aanpak is open en flexibel. Klanten beamen dit en begrijpen de waarde hiervan. Wij geloven in het integraal ontwerpen. We creëren balans tussen vorm, gebruik, technologie en business, vanaf de eerste schets tot aan productie. We ontwikkelen goede producten waarmee onze klanten succesvol kunnen ondernemen.

Roffab

Lego Mindstorms

Koninklijke Metaalunie

Studio Tjeerd Veenhoven

Rapro

Rapro 3D Printers is specialist op het gebied van Rapd Prototyping. Wij streven ernaar het ontwerpen en maken van producten zo snel en plezierig mogelijk te laten verlopen. Wij bereiken dit door het aanbieden van nieuwe technologische oplossingen ten behoeve van onderwijs, industrie en thuisgebruik. Wij leveren de nieuwste technologieën op het gebied van Rapid Prototyping. Hiebij valt te denken aan: 3D Printers, 3D print materialen, 3D CAD software, 3D scanners, lasersnijmachines, snijplotters en graveer- en freesmachines. Indien gewenst verzorgen wij ook de installatie van van onze producten, en bieden wij daarnaast ook trainingen aan.

xperience

plattegrond